Σοκολατένια κρεμά καραμελέ
Μια γλυκιά σύνθεση σοκολάτας και καραμέλας που θα βάλει σε πειρασμό μικρούς και μεγάλους.
Υλικά (4)
Για την κρέμα
4 κρόκοι αυγών
1/4 φλ. ζάχαρη
1 και1/4 φλ. γάλα
3/4 του φλ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για την καραμέλα
3/4 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. νερό
4 κρόκοι αυγών
1/4 φλ. ζάχαρη
1 και1/4 φλ. γάλα
3/4 του φλ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για την καραμέλα
3/4 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. νερό
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε την καραμέλα αναμειγνύετε το νερό με τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν καραμέλα ξανθιά. Μοιράζετε την καραμέλα σε 4 πυρίμαχα φαρμάκια.Ετοιμάζετε την κρέμα: Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Σε μικρό κατσαρολάκι βράζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος για 5-6 λεπτά. Αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε τη σοκολατένια κρέμα στο μείγμα των κρόκων χτυπώντας με το σύρμα μέχρι να απορροφηθεί.
Μοιράζετε την κρέμα στα φορμάκια και τα τοποθετείτε σε ταψάκι. Στα κενά ανάμεσα στα φορμάκια ρίχνετε καυτό νερό. Ψήνετε στους 160° C στο φούρνο για 45 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν παγώνετε για 1 νύχτα στο ψυγείο, ξεφορμάρετε και σερβίρετε με σαντιγί
|