Κέικ με σταφίδες και κανέλα
Αυτή τη συνταγή την φτιάχνω χρόνια δεν θυμάμαι καν ποιά μου την έδωσε, αλλά δεν απέτυχε ποτέ, φουσκώνει δε πάρα πολύ. Δοκιμάστε την.
Υλικά
1 φακελάκι κανέλα ή 1 κ. γ.
1 μπέικιν πάουντερ
1 κ. γ. σόδα κοφτό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
3 αυγά
300 γραμμ. σταφίδες μαύρες μουσκεμένες από το βράδυ και αλευρωμένες
1 ποτήρι γάλα
αλεύρι όσο πάρει
1 μπέικιν πάουντερ
1 κ. γ. σόδα κοφτό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
3 αυγά
300 γραμμ. σταφίδες μαύρες μουσκεμένες από το βράδυ και αλευρωμένες
1 ποτήρι γάλα
αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αυγά και ρίχνετε τη ζάχαρη, το γάλα, το λάδι, την κανέλα, το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και τη σόδα και στο τέλος τις σταφίδες αλευρωμένες. Η ζύμη να βγάλει φουσκάλες. Το ρίχνετε στο ταψί ή στη φόρμα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς περίπου για 3/4 της ώρας. Βγάζετε από το φούρνο και το ξεφορμάρετε.Αφού κρυώσει κοσκινίζετε πάνω ζάχαρη άχνη ή φτιάχνετε ένα γλάσο σοκολάτας ή λευκό γλάσο και το περιχύνετε.
(Θα χρησιμοποιήσετε το ίδιο ποτήρι για να μετρήσετε τα υλικά.)