Το κέικ της μαμάς
Απλή και εύκολη συνταγή που έφτιαχνε η μαμά από τις συνταγές της γιαγιάς. Βέβαια τα χρόνια εκείνα δεν υπήρχαν τα μίξερ, που κάνουν πιο εύκολη την ζωή μας. Παρόλα αυτά πάντα ήταν αφράτο και μυρωδάτο.
Υλικά (12 μερίδες)
250 γρ. φρέσκο βούτυρο η βιτάμ
2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά ολόκληρα
1 κεσέ γιαούρτι
1 φλ. Του καφέ κονιάκ η ρούμι
4 φλ. του τσαγιού αλεύρι αλατίνη ή 500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μονή της
ξύσμα από ένα πορτοκαλί
λίγο αλατάκι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (αν δεν χρησιμοποιήσουμε φαρίνα που φουσκώνει μονή της)
2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά ολόκληρα
1 κεσέ γιαούρτι
1 φλ. Του καφέ κονιάκ η ρούμι
4 φλ. του τσαγιού αλεύρι αλατίνη ή 500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μονή της
ξύσμα από ένα πορτοκαλί
λίγο αλατάκι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (αν δεν χρησιμοποιήσουμε φαρίνα που φουσκώνει μονή της)