Υλικά (4 μερίδες)
350 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φετούλες
2 κ.σ. σόγια
2 κ.σ. σακέ
4 κ.σ. γλυκό σέρι ή κρασί μιρίν
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. φρέσκο, τριμμένο τζίντζερ
2 κ.σ. αραχιδέλαιο
230 γρ. βρασμένα και σουρωμένα κινεζικά αυγομακάρονα
50 γρ. φύτρα άλφα άλφα
2 κουταλιές σουσάμι καβουρντισμένο, για το σερβίρισμα
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φετούλες
2 κ.σ. σόγια
2 κ.σ. σακέ
4 κ.σ. γλυκό σέρι ή κρασί μιρίν
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. φρέσκο, τριμμένο τζίντζερ
2 κ.σ. αραχιδέλαιο
230 γρ. βρασμένα και σουρωμένα κινεζικά αυγομακάρονα
50 γρ. φύτρα άλφα άλφα
2 κουταλιές σουσάμι καβουρντισμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Παγώνετε τον σολομό για 30 λεπτά, για να τον ψιλοκόψετε σε φετούλες με κοφτερό μαχαίρι. Τον βάζετε σε γυάλινο ταψάκι, τον πασπαλίζετε με το σκόρδο, τον περιχύνετε με το μείγμα από τη σόγια, το κρασί, το σακέ, τη ζάχαρη, το τζίντζερ και τον αφήνετε να μαριναριστεί για μισή ώρα. Τον στραγγίζετε προσεκτικά, αφαιρώντας τα κομμάτια του τζίντζερ και του σκόρδου και κρατάτε τη μαρινάδα του. Τον βάζετε πάλι στο ταψάκι και προθερμαίνετε το γκριλ.Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα γουόκ, σοτάρετε το σκόρδο ώσπου να ροδίσει και προσθέτετε τα αυγομακάρονα και τη μαρινάδα. Τα γυρίζετε με τη σπάτουλα για 3-4 λεπτά, ως ότου τυλιχτούν σε ένα είδος γλάσου.
Στο μεταξύ ψήνετε τον σολομό 2-3 λεπτά στο γκριλ, χωρίς να τον γυρίσετε. Μόλις μαλακώσει, αναμειγνύετε τα φύτρα του άλφα άλφα στο γουόκ με τα αυγομακάρονα και τα μοιράζετε σε τέσσερα πιάτα. Μοιράζετε στο καθένα και τον σολομό, πασπαλίζετε με το σουσάμι και σερβίρετε αμέσως.