Υλικά (6 μερίδες ως κύριο πιάτο)
500 γρ. παπαρδέλες φρέσκες ή φετουτσίνια
6 κουταλιές βούτυρο (ανάλατο)
1,25 φλιτζ. παχιά κρέμα
1,5 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζ. χυμός λεμονιού
180 γρ. αβγά σολομού
3 κουταλιές κλαράκια άνηθου κομμένα
πιπέρι λευκό κατά τη γεύση
αλάτι κατά τη γεύση
6 κουταλιές βούτυρο (ανάλατο)
1,25 φλιτζ. παχιά κρέμα
1,5 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζ. χυμός λεμονιού
180 γρ. αβγά σολομού
3 κουταλιές κλαράκια άνηθου κομμένα
πιπέρι λευκό κατά τη γεύση
αλάτι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και την κρέμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το πιπέρι. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε για να διατηρηθεί η σάλτσα ζεστή.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, ρίχνοντας 1/4 φλιτζ. από το νερό τους στη σάλτσα.
3. Ρίχνουμε στη σάλτσα το ζυμαρικό, τα αβγά σολομού, το άνηθο και αλάτι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 1 λεπτό και σερβίρουμε..