Υλικά
1 & 1/2 κιλού μπούτι αρνίσιο
2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
1 κουταλιά σπασμένα κεδροκούκουτσα
3 κουταλιές φυτίνη
για τη σάλτσα:
1 φλιτζανάκι μαυροδάφνη
2 κ. ξύδι από κρασί
1 κουταλιά κεδροκούκουτσα
1 κουταλιά πελτέ κυδώνι
1 1/2 κ. κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
1 κουταλιά σπασμένα κεδροκούκουτσα
3 κουταλιές φυτίνη
για τη σάλτσα:
1 φλιτζανάκι μαυροδάφνη
2 κ. ξύδι από κρασί
1 κουταλιά κεδροκούκουτσα
1 κουταλιά πελτέ κυδώνι
1 1/2 κ. κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε το μπούτι από τα λίπη και κάνετε μερικές χαραγματιές με μυτερό μαχαίρι. Χτυπάτε το σκόρδο να λειώσει και τα κεδροκούκουτσα, αλάτι και πιπέρι και τα χοδροκοπανίζετε. Μπήγετε το μίγμα στις χαραγματιές και αλείφετε το μπούτι και μια κουταλιά φυτίνη.2. Το βάζετε στο ταψί, ρίχνετε 1 φλιτζάνι νερό και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μισή ώρα. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και το ψήνετε άλλη μια ώρα. Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε και το βάζετε σε μια πιατέλα.
Βγάζετε το πολύ λίπος από τη σάλτσα και τη βάζετε στην κατσαρόλα Προσθέτετε τη μαυροδάφνη και το ξύδι και τα βράζετε σε δυνατή φωτιά μερικά λεπτά μέχρι να εξατμισθεί το ξύδι. Προσθέτετε τα κεδροκούκουτσα, τον πελτέ και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις πήξει η σάλτσα αποσύρουμε από την φωτιά. Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα τις φέτες κρέατος και σερβίρουμε την υπόλοιπη στην σαλτσιέρα. Γαρνίρουμε με πατάτες φούρνου.