Υλικά (8 μερίδες)
8 ροδέλες ανανά κονσέρβα
250 ml. κρύο νερό από την κατάψυξη
125 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
100 γρ. ινδοκάρυδο
ζάχαρη κρυσταλλική ή μέλι
250 ml. κρύο νερό από την κατάψυξη
125 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
100 γρ. ινδοκάρυδο
ζάχαρη κρυσταλλική ή μέλι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ροδέλες αν είναι βουτηγμένες σε σιρόπι στην κονσέρβα και όχι σε χυμό. Αναμειγνύουμε το ινδοκάρυδο με το ξύσμα λεμονιού και σε ένα μπολ σπάμε το αυγό. Ρίχνουμε το νερό το αλεύρι και τη σόδα και χτυπάμε με ένα πιρούνι. Ο χυλός που θα δημιουργήσουμε πρέπει να είναι λίγο σβολιασμένος. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο να κάψει. Εν τω μεταξύ σκουπίζουμε ελαφρώς με μια καθαρή πετσέτα τις ροδέλες και τις πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού να καλυφθούν καλά. Έπειτα τις βουτάμε στον χυλό, τις τινάζουμε ελαφρώς και τις βάζουμε στο καυτό λάδι. Τις τηγανίζουμε για 3 περίπου λεπτά να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τις βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή ρίχνουμε λίγο μέλι, εγώ προτιμώ μέλι.