Πικάντικο ποντς ανανά
Ένα ωραίο ποτό για να καλωσορίζουμε τους καλεσμένους μας. Σερβίρεται ζεστό προ του φαγητού, ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα, ή το απολαμβάνουμε παγωμένο με το μπάρμπεκιου τα μακριά, ζεστά καλοκαιριάτικα βραδυνά.
Υλικά (6-8 μερίδες)
450 ml νερό
1 λίτρο χυμός ανανά
5 ράβδάκια κανέλλας μήκους 5 εκ το καθένα, σπασμένα
12 ολόκληρα γαρύφαλλα
12 πράσινα κάρδαμα σπασμένα
15 γρ. φρέσκα φύλλα μέντας κομμένα
175 ml μπράντι
1 λίτρο χυμός ανανά
5 ράβδάκια κανέλλας μήκους 5 εκ το καθένα, σπασμένα
12 ολόκληρα γαρύφαλλα
12 πράσινα κάρδαμα σπασμένα
15 γρ. φρέσκα φύλλα μέντας κομμένα
175 ml μπράντι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το νερό, το μισό χυμό ανανά, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και τη μέντα σε μια κατσαρόλα. Την αφήνουμε να βράσει, τη σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.2. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρούμε το σκέπασμα.
3. Φιλτράρουμε το ποτό και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό ανανά και το μπράντι. Ανακατεύουμε καλά.