Ψιλοτηγανισμένο χοιρινό με αποξηραμένες γαρίδες 3 ψήφοι

Από Chef Prosperos
Ψιλοτηγανισμένο χοιρινό με αποξηραμένες γαρίδες
Θα περίμενε κανείς, οι αποξηραμένες γαρίδες να δώσουν γεύση ψαριού στο πιάτο αυτό, αντ'αυτού όμως απλά του δίνει μια νόστιμη αλμυρή γεύση. Το ψαρονέφρι (φιλέτο χοιρινού) είναι ο άπαχος και τρυφερός μυς από το πίσω μέρος της κοιλιάς του χοίρου. Είναι ένα εκλεκτό κοψίδι, τρυφερό, με λίγο λίπος και ιδανικό για γρήγορο μαγείρεμα, όπως εδώ. Καλύπτεται από λεπτή μεμβράνη, που πρέπει να αφαιρείται πριν από το μαγείρεμα.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

250 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. φυτικό λάδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. αποξηραμένες γαρίδες
2 κ.γ. πάστα από αποξηραμένες γαρίδες ή ένα τεμάχιο των 5 χιλ. από ένα μπλοκ πάστας γαρίδας
2 κ.σ. σόγια σος
χυμό από 1 λάιμ
1 κ.σ. ζάχαρη φοινικόδεντρου ή ελαφρά σκούρα ζάχαρη
1 μικρό φρέσκο κόκκινο τσίλι ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
4 μποκ τσόι (κινέζικο λάχανο) ή 450 γρ. κοινό λάχανο κομμένο σε λωρίδες

Εκτέλεση

Βάζουμε το χοιρινό στην κατάψυξη για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να σφίξει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ ή στο τηγάνι και μαγειρεύουμε το σκόρδο μέχρι να σκουρήνει. Προσθέτουμε το χοιρινό και ψιλοτηγανίζουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι μόλις να γίνει.
Προσθέτουμε τις αποξηραμένες γαρίδες, μετά ρίχνουμε ανακατεύοντας την πάστα γαρίδας, με τη σόγια σος, τον χυμό λάιμ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το τσίλι και το λάχανο και ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι μόλις να μαραθεί. Μεταφέρουμε το ψιλοτηγανισμένο χοιρινό σε ζεστά μπολ και σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες