Χοιρινό ψητό με μανταρινί 4 ψήφοι

Χοιρινό ψητό με μανταρινί
Μία συνταγή που θα έκανε τον Οβελίξ να ξεχάσει το απλό ψητό γουρουνόπουλο!
 
 

Υλικά (12 μερίδες)

0,5-1,5 κιλό χοιρινή παντσέτα τυλιγμένη και δεμένη
1 κουταλιά μουστάρδα ξηρή
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
1 μανταρίνι ή πορτοκάλι
1 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. χυμός μανταρινιού ή πορτοκαλιού
1/4 φλιτζ. μέλι
1 κουταλιά κορνφλάουρ
1 κουταλιά νερό
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη

Εκτέλεση

1. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τρίβουμε το κρέας με το μίγμα και το βάζουμε στο φούρνο σε ένα ρηχό ταψί (καλό είναι να μπήξουμε ένα θερμόμετρο στο παχύτερο σημείο του ψητού. Ψήνουμε σε θερμοκρασία 165C για 1-1,5 ώρα ή μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 75-80C.
2. Στο μεταξύ ξεπλένουμε το μανταρίνι ή το πορτοκάλι και αφαιρούμε τη φλούδα, την οποία και κρατάμε. Χωρίζουμε το μανταρίνι ή το πορτοκάλι σε φέτες, τις οποίες ξεσποριάζουμε και τις βάζουμε στην άκρη. Αφαιρούμε τη λευκή μεμβράνη από τη φλούδα και κόβουμε περίπου 2 κουταλιές λεπτές λωρίδες φλούδας. Σε μια μικρή κατσαρόλα αναμιγνύουμε τις λωρίδες της φλούδας και 1 φλιτζ. νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Στραγγίζουμε.
3. Σε μια μικρή κατσαρόλα αναμιγνύουμε τον χυμό μανταρινιού ή πορτοκαλιού με το μέλι. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το κορνφλάουρ και 1 κουταλιά νερό. Το προσθέτουμε στο μίγμα χυμού-μελιού, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει παχύρρευστο και να κοχλάσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το βούτυρο και την μαγειρεμένη φλούδα και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Κόβουμε σε φέτες το χοιρινό και το απλώνουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρουμε με τις φέτες μανταρινιού ή πορτοκαλιού και ρίχνουμε από πάνω κουταλιές της σάλτσας. Σερβίρουμε με βουτυρωμένο και μπρόκολο ή κουνουπίδι στον ατμό.
4 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες