Χταπόδι στιφάδο
Τη σαρακοστή υπάρχουν πολλά φαγητά που μπορούμε να φτιάξουμε διαφορετικά από τις άλλες μέρες αλλά εξίσου θρεπτικά και πρωτότυπα. Το χταπόδι μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους. Σήμερα θα το φάμε στιφάδο.
Υλικά (5-6)
1 κιλό χταπόδι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
1/2 φλιτζάνι ξύδι
1 κεφάλι σκόρδο ή και λιγότερο
2-3 φύλλα δάφνης
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
4 ντομάτες ώριμες ή 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
αλάτι
πιπέρι σε κόκκους
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
1/2 φλιτζάνι ξύδι
1 κεφάλι σκόρδο ή και λιγότερο
2-3 φύλλα δάφνης
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
4 ντομάτες ώριμες ή 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
αλάτι
πιπέρι σε κόκκους