Χταπόδι στη λαδόκολλα
Μια απλή και νόστιμη συνταγη. Το χταπόδι, έτσι όπως δεν το έχετε ξαναφάει, να σιγοψηνεται στη λαδόκολλα με μυρωδικά.
Υλικά
1 χταπόδι, 1 1/2 - 2 κιλά
125 γρ. ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνη
3 κόκκοι μπαχάρι
ρίγανη
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
πιπέρι
αλάτι
χυμό από 1/2 λεμόνι
125 γρ. ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνη
3 κόκκοι μπαχάρι
ρίγανη
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
πιπέρι
αλάτι
χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε το χταπόδι και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι. Πλένουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις χτυπάμε στο γουδί ελαφρώς να σπάσουν. Τις βάζουμε μαζί με το λεμόνι στο λάδι και τα ανακατεύουμε.Διπλώνουμε μια λαδόκολλα στα δύο και βάζουμε το χταπόδι. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τη ρίγανη, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και τα λαδολέμονο. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα να γίνει σαν πουγκί. Επειτα δένουμε καλά το πουγκί με σπάγκο, το βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.