Υλικά (2-4 μερίδες)
1 μέτριο χταπόδι χτυπημένο, γουλισμένο και καθαρισμένο
1 φλιτζ. λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι κρασί
1 κονσέρβα τοματάκια
1 κουταλιά πελτέ
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζ. λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι κρασί
1 κονσέρβα τοματάκια
1 κουταλιά πελτέ
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε το χταπόδι και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.2. Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε 2 φλιτζ. νερό. Μόλις βράσει ρίχνουμε το μακαρονάκι και αφήνουμε να βράσει. Μόλις γίνει και το μακαρονάκι, ψιλοκόβουμε το χταπόδι και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.