Βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς 8 ψήφοι

Από ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.
Βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς
 
 

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτηράκι του καφέ κονιάκ
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κούπα ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για 3 λεπτά.
Λαδώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προσοχή, δεν χρειάζεται να παραγεμίσουμε τη φόρμα μέχρι πάνω, αφού η πίτα θα φουσκώσει.
Ψήνουμε τη βασιλόπιτα στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Για να δούμε αν ψήθηκε, βουτάμε ένα μαχαίρι στο κέικ και αυτό θα πρέπει να βγει "καθαρό"

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
2 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες