Χοιρινό στην γάστρα 4 ψήφοι

Χοιρινό στην γάστρα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 κιλό χοιρινό κρέας από μπούτι χωρίς λίπος ή κόκαλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μίσχος σέλερι κομμένος σε λεπτές φέτες (ή σελινόρριζα)
1 μεγάλο αχλάδι και 1 μήλο κομμένα σε φέτες με τη φλούδα τους
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή κατά τη γεύση (προαιρετικό)
2-3 φέτες ανανάς όχι πολύ ώριμος, κομμένες σε μικρά κομμάτια (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο με όλα τα συστατικά μαζί στους 120οC και ψήνουμε για 4-6 ώρες (αν βγάλει υγρά, ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και αφήνουμε να βράσουν.) Σερβίρεται ως έχει.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες