Υλικά
3 μικροί βολβοί φινόκιο χωρίς τη φούντα του κομμένα στη μέση κατά μήκος
3 κουταλιές βούτυρο
3 φέτες σκόρδο κομμένες σε χοντρές φέτες
2 1/4 φλιτζάνια ζεστός ζωμός κότας (ή από1 κύβο σε νερό)
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.2. Βάζουμε τους βολβούς με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα πυρέξ, το ένα κομμάτι κοντά στο άλλο. Ρίχνουμε από πάνω τους το σκόρδο και σκορπίζουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και επίσης από πάνω το ζωμό κότας.
3. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου για 1 ώρα και 15 λεπτά. Γυρίζουμε το φούρνο στο γκρίλ, ραντίζουμε την επιφάνεια του φαγητού με την κρέμα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε κάτω από το γκρίλ για λίγα λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
|