Υλικά (6 μερίδες)
1/4 φλιτζ ελαιόλαδο
4 μέτρια πράσα (το λευκό και το πράσινο μέρος), κομμένα κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες
2 κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος και μετά σε λεπτές διαγώνιες φέτες
1 φλιτζ κρέμα γάλακτος και γάλα μισό-μισό
150 γρ μαλακό κατσικίσιο τυρί κομματιασμένο
500 γρ φετουτσίνια
250 γρ καπνιστός σολομός κομμένος σε κομματάκια
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα πράσα και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το μίγμα κρέμας και γάλακτος και το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.Βάζουμε στη σάλτσα αλάτι και μπόλικο πιπέρι.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
3. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, ρίχνουμε από πάνω τον καπνιστό σολομό και σερβίρουμε αμέσως.