Τόνος με σπαγγέτι και κάρυ 1 ψήφοι

Τόνος με σπαγγέτι και κάρυ
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι μεγάλο
300-400 γρ φιλέτο τόνου
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά πάστα κάρι ή 2 κουταλιές Μαντράς κάρι (σκόνη)
1/2 λίτρο ζωμός κοτόπουλου (2 κύβοι)
4 κουταλιές κοκοκάρυδο τριμμένο
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
2 κουταλιές σόγια σος (αλμυρή)
αλάτι
πιπέρι
500 γρ σπαγέτι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
2. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τον τόνο σε κομματάκια και τηγανίζουμε για λίγο. Προσθέτουμε τη σκόνη (ή πάστα) κάρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα κοκοκάρυδου και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8-10 λεπτά. Καρυκεύουμε τη σάλτσα με λεμόνι, σόγια σος, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγέτι.
4. Αναμιγνύουμε τα σπαγέτι με τη σάλτσα και σερβίρουμε. Σερβίρεται με κρύα μπύρα και γαλλικό ψωμί με βούτυρο.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες