Υλικά (4 μερίδες)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. ελιές καλαματιανές, ξεσποριασμένες και κομμένες στα δυο
1/2 φλιτζ. τομάτες λιαστές κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. πιπεριές κόκκινες και κίτρινες ψητές, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι βασιλικός κομμένος
1 κουταλάκι ρίγανη
350 ml σάλτσα τομάτας για σπαγγέτι
250 γρ. τορτελίνι φρέσκα
1/2 φλιτ.ζ φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. ελιές καλαματιανές, ξεσποριασμένες και κομμένες στα δυο
1/2 φλιτζ. τομάτες λιαστές κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. πιπεριές κόκκινες και κίτρινες ψητές, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι βασιλικός κομμένος
1 κουταλάκι ρίγανη
350 ml σάλτσα τομάτας για σπαγγέτι
250 γρ. τορτελίνι φρέσκα
1/2 φλιτ.ζ φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις ελιές, τις τομάτες, τις πιπεριές, το βασιλικό, τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας πού και πού. Ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτας και αφήνουμε να σιγοβράσει το μίγμα για 10 λεπτά περίπου.2. Στο μεταξύ, βάζουμε τα τορτελίνι σε 10 φλιτζ. νερού που βράζει, ανακατεύοντας πού και πού. Τα βράζουμε για 6-8 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα και την παρμεζάνα με τα τορτελίνι και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε ως παράπλευρο πιάτο.