Υλικά (6 μερίδες περίπου)
1 αρνίσια συκωταριά περίπου 1 κιλό
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κ.σ. κοφτή θυμάρι
χυμό από 1μιση λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κ.σ. κοφτή θυμάρι
χυμό από 1μιση λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα λίτρο νερό που βράζει ρίχνετε την συκωταριά και την ζεματάτε για 10. Τη σουρώνετε σε σουρωτήρι και την αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει την κόβετε σε μικρές μπουκίτσες.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε την κομμένη συκωταριά και το κρεμμύδι ταυτόχρονα και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους, ανακατεύοντας συνέχεια.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν οι μπουκίτσες σβήνετε με το κρασί. Πασπαλίζετε με το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και σιγομαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και την σερβίρετε ζεστή σε πιατέλα.