Τηγανητό κουνουπίδι με τσίλι 5 ψήφοι

Τηγανητό κουνουπίδι με τσίλι
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

3 κουταλιές φυστικέλαιο
4 φρέσκα κόκκινα τσίλι ψιλοκομμένα.
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι πάστα από αποξηραμένη γαρίδα (belacan *)
1 κουταλάκι αλάτι
500 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές καυτό νερό

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το τσίλι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να ροδίσει.
2. Προσθέτουμε την πάστα γαρίδας και την λιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
3. Τηγανίζουμε για 1 λεπτό περίπου.
4. Βάζουμε πιπέρι και μετά το κουνουπίδι, αναδεύοντας συνεχώς το μίγμα μέχρι το κουνουπίδι να αναμιχθεί καλά με το τηγανητό κρεμμύδι και το τσίλι.
5. Ραντίζουμε με το καυτό νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 ακόμη λεπτά.

*Από ασιατικό παντοπωλείο.
2 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες