Τζιγεροσαρμάδες ξανθιώτικοι 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Τζιγεροσαρμάδες ξανθιώτικοι
 
 

Υλικά (3 μερίδες)

6 σκέπες (από κοιλίτσες είναι σαν μεμβράνες με νευράκια) αρνίσιες (ο καλός χασάπης πάντα έχει...)
1 φλ. ρύζι
1 φλ. κομμένα σε μικρά κομμάτια συκωτάκια (αρνίσια)
1/2 φλ. (που θα έχετε κρατήσει από την μαγειρίτσα) αντεράκια του αρνιού
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 φλ ελαιόλαδο
πολύ άνηθο και μαϊντανό
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζαχαρίτσα
1 κ.γ. σκόνη ζωμού λαχανικών

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις κοιλίτσες από το αρνάκι μία μία και τις απλώνουμε σε έναν δίσκο. Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα συκωτάκια και αντεράκια, το ρύζι (πλυμένο), όλα τα μπαχαρικά μας και τσιγαρίζουμε την γέμιση.
Ελέγχουμε την γέμιση και βάζουμε λίγο νεράκι. Η γέμισή μας πρέπει να είναι υγρή για να μην ξεραθούν οι τζιγεροσαρμάδες. Περίπου 10 λεπτά τσιγαρίζουμε το φαγητό μας και στην συνέχεια βάζουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι πάνω σε μια κοιλίτσα. Κλείνουμε την κοιλίτσα με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει σαν ένα ατομικό στρογγυλό τσουρεκάκι.
Τοποθετούμε τον τζιγεροσαρμά σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί (εγώ χρησιμοποιώ και χαρτί ζαχαροπλαστικής) και συνεχίζουμε με τους επόμενους σαρμάδες. Τέλος, βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο για μισή ωρίτσα προσέχοντας να μην καούν οι κοιλίτσες. Αν δείτε ότι αρπάζουν βάλτε ένα αλουμινόχαρτο από πάνω από το ταψί.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες