Υλικά (10-15 κομμάτια)
1 πακέτο σφολιάτα γαλλικού τύπου ΚΑΝΑΚΗ (επιμένω στην επιλογή)
1/2 κιλό τυρί φέτα
1/4 κιλό ανθότυρο
1-2 φλυτζ. διάφορα τυριά (κεφαλογραβιέρα ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, παρμεζάνα, regato κλπ. ή ότι βρίσκεται στο σπίτι)
4 αυγά
4 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ή κοινό αλεύρι
1 λεπτό πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
άνηθο ή μάραθο
λίγο πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 αυγό χτυπημένο με 1-2 κ. σούπας αδιάλυτο γάλα εβαπορέ
σπόρους σουσάμι, κύμινο, πράσινο πιπέρι
1/2 κιλό τυρί φέτα
1/4 κιλό ανθότυρο
1-2 φλυτζ. διάφορα τυριά (κεφαλογραβιέρα ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, παρμεζάνα, regato κλπ. ή ότι βρίσκεται στο σπίτι)
4 αυγά
4 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ή κοινό αλεύρι
1 λεπτό πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
άνηθο ή μάραθο
λίγο πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 αυγό χτυπημένο με 1-2 κ. σούπας αδιάλυτο γάλα εβαπορέ
σπόρους σουσάμι, κύμινο, πράσινο πιπέρι
Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα ταψί φούρνου και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτα στο ταψί, πιέζοντας με τα δάκτυλα και ανασηκώνοντας στις άκρες τη ζύμη. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά θρυμματισμένα.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμυδάκι και τον άνηθο-μάραθο. Προσμετράμε το σιμιγδάλι (ή τ'' αλεύρι).
Χτυπάμε στο μιξεράκι μας (ακόμα και με το χέρι) τα τέσσερα αυγά και τα περιχύνουμε στο μείγμα. Αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά ώστε το μείγμα τυριών/αλεύρου, να τραβήξει το μείγμα αυγών. Πρέπει να προκύψει ένα χυμώδες νέο μείγμα, όχι νερουλό. (Εάν είναι πολύ σφικτό, αραιώνουμε με λίγο γάλα, αντίθετα εάν είναι αραιό, προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο, ή τριμμένη φρυγανιά). Απλώνουμε ισομερώς πάνω στο στρωμένο φύλλο.
Ξεδιπλώνουμε προσεκτικά πάνω στο μείγμα και στρώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε το χτυπημένο αυγό/γάλα αλείφοντας επιμελώς το επάνω φύλλο.
Με ένα πηρούνι στρέφουμε την ανασηκωμένη ζύμη από το κάτω φύλλο και κλείνουμε πιέζοντας ελαφρά πάνω στο βρεγμένο αυγό του επάνω φύλλου. Πάντα με το πηρούνι τρυπάμε σε διάφορα μέρη αρμονικά τη σφολιάτα. Με τα χέρια μας ισιώνουμε πάλι το μείγμα τυριού απλώνοντας ταυτόχρονα το φύλλο από το κέντρο προς τα άκρα. Με μυτερό μαχαιράκι, προχαράσσουμε τα κομμάτια που θα κόψουμε, όταν η τυρόπιτα ψηθεί.
Πασπαλίζουμε με τους διάφορους σπόρους.
Σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο με αέρα, ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά και φουσκώσει ωραία η σφολιάτα. Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά θα χαμηλώσουμε βέβαια το φούρνο στους 160.