Στήθη κοτόπουλου αμυγδαλωτά 1 ψήφοι

Από ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
Στήθη κοτόπουλου αμυγδαλωτά
Κλασικό γαλλικό πιάτο που ετοιμάζεται σε λιγότερο από 30 λεπτά.
 
 

Υλικά (4-6)

4-6 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα, πέτσες και λίπη κοπανισμένα σε πάχος 1,5 εκ. περίπου
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά τη γεύση
3 κουταλιές (45 ml) φυτικό λάδι
1/2-3/4 φλ. (125-180 ml) αμύγδαλα κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλ. (125 ml) ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλ.(125 ml) ζωμός κοτόπουλου
3 κουταλιές (45 ml) βούτυρο
3 κουταλιές (45 ml) μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνουν κι από τις δυο πλευρές και να μαγειρευτούν, περίπου 4-5 λεπτά ανά πλευρό. (Tο κοτόπουλο πρέπει να είναι σφιχτό στο άγγιγμα. Το δοκιμάζουμε κάνοντας για βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει ίχνος ροδαλού χρώματος στο εσωτερικό.) Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.
2. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα στην κατσαρόλας και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σκουρύνουν, περίπου για 1 λεπτό. Με ένα τρυπητό κουτάλι τα μεταφέρουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθούν στο μισό, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και το γυρίζουμε για να καλυφθεί με τη σάλτσα, μέχρι να ζεσταθεί καλά, περίπου για 2 λεπτά.
3. Το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με το μαϊντανό.

0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες