Σπανάκι με κρεμμύδι και γκαραμ μασάλα 2 ψήφοι

Σπανάκι με κρεμμύδι και γκαραμ μασάλα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο (ή και κατεψυγμένο)
120 γρ κρεμμύδια ξεφλουδισμένα
4 κουταλιές λάδι ελιάς ή ασπρισμένο βούτυρο (ghee)
1/2-1 φρέσκια πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (βάζω 2-3)
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλάκι αλάτι περίπου
1/2 κουταλάκι ζάχαρη (ή 1 κουταλάκι σκούρα ζάχαρη)
125 ml νερό
1/2-1 κουταλάκι γκαράμ μασάλα (από ασιατικό εστιατόριο)

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το σπανάκι σε λωρίδες του 1 εκ. και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι μέσα σε αρκετά μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμύδι και το τηγανίζουμε ανακατεύοντας για τρία λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, την πιπεριά, το τζίντζερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 125 κ.εκ. νερό και περιμένουμε να σιγοβράσει. Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά. Το ξεσκεπάζουμε κι αφήνουμε να εξατμιστεί το υπόλοιπο υγρό. Ρίχνουμε από πάνω γκαράμ μασάλα και ανακατεύουμε.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες