Γαρίδες με κάρυ (Ινδία) 17 ψήφοι

Γαρίδες με κάρυ (Ινδία)
Το πικάντικο αυτό κάρυ είναι θαυμάσιο να πέφτει σε κουταλιές πάνω στο ρύζι μπασμάτι και
ταιριασμένο με πράσινα φασολάκια. Για γλυκό, πασπαλισμένες με αλεύρι λεπτές φέτες μπανάνας
με κανελλοζάχαρη, ψητές στο γκριλ και σερβιρισμένες με μια μπάλα παγωτού βανίλια.

 
 

Υλικά

1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
1 κουταλιά φρέσκο τζϊντζερ ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σκόνη κάρυ
1 κονσέρβα των 400 γρ. γάλα κοκοκάρυδου
8 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
2 κουταλιές φρέσκο κόλιαντρο κομμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κάρυ και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το γάλα κοκοκάρυδου. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες μέχρι να ασπρίσουν στο κέντρο, περίπου για 3 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κόλιαντρο. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σερβίρουμε.
3 αστέρια από 17 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες