Σπαγγέτι με τόνο και μυρωδικά 2 ψήφοι

Σπαγγέτι με τόνο και μυρωδικά
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


500 γρ σπαγγέτι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
4-6 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουτ. τσαγιού αλάτι
1/2 κουτ. τσαγιού πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
350 γρ τόνος από κονσέρβα με λάδι στραγγισμένος (2 κονσέρβες των 180 γρ)
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 μεγάλη τομάτα φρέσκια κομμένη
2-4 καυτερές πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 ραβδάκι κανέλλα των 2,5-3 εκ. κοπανισμένο σε χοντρά κομμάτια
1/2 κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο
4 γαρύφαλλα
1/2 κουτ. τσαγιού σχοινόχορτο (τσάϊβς) ξηρό
2 δαφνόφυλλα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλατοπίπερο και βάζουμε τον τόνο, τον οποίο λιώνουμε με το κουτάλι. Αφήνουμε τον τόνο να τηγανιστεί λιγάκι και μετά προσθέτουμε το ξύδι, την τομάτα, τις καυτερές πιπεριές, την πράσινη πιπεριά την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα γαρύφαλλα, τα τσάϊβς και τα δαφνόφυλλα. Σιγοβράζουμε για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και τα μεγάλα κομμάτια της κανέλλας από τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά τα σπαγγέτι με τη σάλτσα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε. Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο και να το φάμε κρύο την επομένη.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες