Υλικά (2-4 μερίδες)
5 κουταλιές σούπας λάδι ελιάς
1 σκάρτη κουταλιά τσαγιού ψιλοκομμένο σκόρδο
200 κ.εκ. ζουμί από μύδια είτε φρέσκο από τα μύδια με τα κελύφη είτε εμφιαλωμένο
3 κουταλιές σούπας άσπρο κρασί
250 γρ σπαγέτι, σπαγετίνι ή λινγκουίνια
15 γρ. μαλακό βούτυρο
3 δωδεκάδες μικρά μύδια χωρίς τα κελύφη
3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
1 σκάρτη κουταλιά τσαγιού ψιλοκομμένο σκόρδο
200 κ.εκ. ζουμί από μύδια είτε φρέσκο από τα μύδια με τα κελύφη είτε εμφιαλωμένο
3 κουταλιές σούπας άσπρο κρασί
250 γρ σπαγέτι, σπαγετίνι ή λινγκουίνια
15 γρ. μαλακό βούτυρο
3 δωδεκάδες μικρά μύδια χωρίς τα κελύφη
3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζεις το κρασί μέχρι να μειωθεί σε μια κουταλιά σούπας και προσθέτεις το ζουμί από τα μύδια. Ζεσταίνεις το λάδι σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτεις σκόρδο και το τσιγαρίζεις σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για 30" περίπου. Προσθέτεις το μίγμα κρασιού και ζουμιού και τα βράζεις σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξαφανιστεί ο αφρός και το υγρό να γίνει 250 κ.εκ. περίπου. Το βγάζεις από τη φωτιά. Βράζεις τα spaghetti al dente,τα στραγγίζεις και τα βάζεις σε μεγάλο μπολ. Προσθέτεις το φρέσκο βούτυρο. Ξαναζεσταίνεις τη σάλτσα μέχρι να βράσει σε δυνατή φωτιά, προσθέτεις τα μύδια και τα βράζεις για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνεις τη σάλτσα πάνω στα μύδια, σκορπίζεις το μαϊντανό και τα ανακατεύεις όλα μαζί με δυο μεγάλα πηρούνια μέχρι όλα να αναμιχθούν καλά. Δοκιμάζοντας προσθέτεις το αλάτι και το άσπρο πιπέρι και σερβίρεις.
|