Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι ή βίδες ή πένες ή ριγκατόνι
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες (*)
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
500 γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες
1/2 κουταλάκι νιφάδες καυτερού τσίλι ή κατά τη γεύση
1/2 κουταλάκι θυμάρι
10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
1/2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες (*)
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
500 γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες
1/2 κουταλάκι νιφάδες καυτερού τσίλι ή κατά τη γεύση
1/2 κουταλάκι θυμάρι
10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
1/2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην κάψουν.
3. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τις νιφάδες, το θυμάρι και τις γαρίδες και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα ντοματίνια. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
4. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα και με το μαϊντανό και σερβίρουμε.