Υλικά (4 μερίδες)
400 γρ. σπαγέτι
150 γρ. φιλέτα αντσούγας ψιλοκομμένα
3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1/3 φλιτζ ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
150 γρ. φιλέτα αντσούγας ψιλοκομμένα
3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1/3 φλιτζ ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τους.2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο, τις μισές αντσούγες κκαι τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσέχουμε να μην κάψουμε το σκόρδο, γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε το μαϊντανό στο μίγμα του σκόρδου και μαγειρεύουμε για λίγα ακόμη λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες αντσούγες και σερβίρουμε.