Σπαγγέτι με κόκκινα κρεμμύδια και πάστες αντσούγες (spaghetti alla cipolla rossa)
Ένα ζεστό, αισθησιακό πιάτο. Τα κόκκινα κρεμμύδια είναι λίγο πιο γλυκά από τα λευκά και είναι κατάλληλα για ένα ελαφρά πλουσιότερο πιάτο.
Υλικά (4 μερίδες)
400 γρ. χοντρά σπαγγέτι (ή και μπουκατίνι)
2 παστές αντσούγες χωρίς κεφάλια, ξεκοκαλισμένες. ξεπλυμένες και κομματιασμένες
400 γρ. κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3/4 φλιτζ. αλμυρή ρικότα τριμμένη
1 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζ. (4 κουταλιές) ελαιόλαδο υπερπαρθένο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
2 παστές αντσούγες χωρίς κεφάλια, ξεκοκαλισμένες. ξεπλυμένες και κομματιασμένες
400 γρ. κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3/4 φλιτζ. αλμυρή ρικότα τριμμένη
1 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζ. (4 κουταλιές) ελαιόλαδο υπερπαρθένο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Βάζουμε να βράσει το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια αρκετά βαθιά, πλατιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τις κομματιασμένες αντσούγες. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθούν τελείως και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε το μίγμα and και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, που χωρίζονται σε δακτυλίδια. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, οπότε θα έχουν μαλακώσει. Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε ανακατεύοντας το μισό τυρί και σβήνουμε τη φωτιά.
3. Μόλις γίνει το ζυμαρικό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.