Υλικά (6 μερίδες)
250 γρ. χωριάτικα λουκάνικα πικάντικα τρυπημένα
1/4 φλιτζ. νερό
1/2 κουταλάκι πιπέρι
500 γρ. πένες ή μακαρόνι γυριστό
1/4 κουταλάκι αλάτι
500 γρ. τυρί ρικότα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
1 φλιτζ. τυρί πεκορίνο-ρομάνο τριμμένο
1 κουταλάκι νιφάδες πιπεριού καυτερές (προαιρ.)
1/4 φλιτζ. νερό
1/2 κουταλάκι πιπέρι
500 γρ. πένες ή μακαρόνι γυριστό
1/4 κουταλάκι αλάτι
500 γρ. τυρί ρικότα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
1 φλιτζ. τυρί πεκορίνο-ρομάνο τριμμένο
1 κουταλάκι νιφάδες πιπεριού καυτερές (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα λουκάνικα σε μια χύτρα να σιγοβράσουν με 1/4 φλιτζ. νερό σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά γυρίζοντάς τα συχνά μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Συνεχίζουμε γυρίζοντάς τα για 8 περίπου λεπτά ή μέχρι να μην είναι πια κοκκινωπά από μέσα.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, φυλάγοντας 1 φλιτζ. από το υγρό του.
3. Στην ίδια κατσαρόλα αναμιγνύουμε 3/4 φλιτζ. από το νερό του ζυμαρικού, το τυρί ρικότα, το μαϊντανό, τις καυτερές νιφάδες, πιπέρι, αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα λουκάνικα και μετά το ζυμαρικό. Αναμιγνύουμε και με το υπόλοιπο νερό του ζυμαρικού, που κάνει το μίγμα κάπως λαμπερό.