Σοκολατόπιτα με ζεστή σάλτσα
Σοκολατόπιτες υπάρχουν πολλές. Σήμερα θα την απολαύσουμε με παγωτό και ζεστή σάλτσα από πάνω.
Υλικά
2 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. κακάο σκόνη
1/4 κ .γ. αλάτι
1 βανίλια
1/2 φλ. ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι (προαιρετικά)
παγωτό και φρούτα για το γαρνίρισμα
ζεστή σάλτσα
3/4 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. κακάο σκόνη
1/2 φλ. γάλα εβαπορέ
1/3 φλ. σιρόπι ελαφρύ
1/3 φλ. βούτυρο
1 κ. γ. βανίλια
1 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. κακάο σκόνη
1/4 κ .γ. αλάτι
1 βανίλια
1/2 φλ. ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι (προαιρετικά)
παγωτό και φρούτα για το γαρνίρισμα
ζεστή σάλτσα
3/4 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. κακάο σκόνη
1/2 φλ. γάλα εβαπορέ
1/3 φλ. σιρόπι ελαφρύ
1/3 φλ. βούτυρο
1 κ. γ. βανίλια
Εκτέλεση
Προθερμαίνεται το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα για πίτα 20 εκ. διαμετρου. Χτυπάτε τα αυγά σε μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη, και το βούτυρο και ανακατεύετε.Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι το κακάο και το αλάτι και τα προσθέτετε στο μίγμα του βουτύρου. Ρίχνετε μέσα τη βανίλια και τους ξηρούς καρπούς ανακατεύετε καλά και αδειάζετε στην φόρμα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά . Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα
Ανακατεύετε τη ζάχαρη και το κακάο σε κατσαρολάκι, προσθέτετε το γάλα και το σιρόπι και βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια για 1 λεπτό. Βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε τα κομμάτια της σοκολατόπιτας με μπαλάκια παγωτού και περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα. Σερβίρετε με φρούτα.