Υλικά
1 τούρτα Serano, έχω δώσει συνταγή.
Για το γλάσσο:
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
Για το γλάσσο:
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
Εκτέλεση
Καλύπτουμε την τούρτα με λίγη κρέμα και την βάζουμε στην κατάψυξη και παγώσει λίγο.Σε ένα μπολ κομματιάζουμε την κουβερτούρα και βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει την αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα. Αφήνουμε 1' να μαλακώσει και έπειτα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ να γίνει μια λεία γκανάς. Βάζουμε την τούρτα σε μια σχάρα και την περιχύνουμε με τη γκανάς. Στρώνουμε με μια παλέτα και αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Βάζουμε λίγη κρέμα από τη σεράνο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό κορνέ και σχηματίζουμε σχέδια γύρω γύρω στη βάση της τούρτας. Γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας γάλακτος.