Υλικά
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
350 γρ. βούτυρο
300 γρ. μαύρη ζάχαρη
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
75 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη στο μούλτι
1 κουταλάκι του γλυκού Nescafe σε πολύ λίγο νερό
½ ποτηράκι κονιάκ και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
350 γρ. βούτυρο
300 γρ. μαύρη ζάχαρη
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
75 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη στο μούλτι
1 κουταλάκι του γλυκού Nescafe σε πολύ λίγο νερό
½ ποτηράκι κονιάκ και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, την αμυγδαλόψιχα και τέλος το αλεύρι (κοσκινισμένο) λίγο-λίγο.Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στο πρώτο μίγμα, τον καφέ, το κονιάκ και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το σύνολο για 5 λεπτά. Σε ταψί Νο28 στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε τον φούρνο (αέρα) στους 200°C
Ψήνουμε για 15 λεπτά μόνο.
Μόλις χλιάνει το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και το διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη, γλάσο, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή ότι άλλο επιθυμούμε, ανάλογα με την περίσταση!