Υλικά
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 αυγά (οι κρόκοι και τα ασπράδια πρέπει να είναι χωριστά)
3-4 βανίλιες
70 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 αυγά (οι κρόκοι και τα ασπράδια πρέπει να είναι χωριστά)
3-4 βανίλιες
70 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μείγμα. Εν τω μεταξύ σ'ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών. Σ'ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα με τη ζάχαρη, αλεύρι κλπ. ανακατεύοντας συνεχώς.Προσθέτουμε λίγη-λίγη την μαρέγκα, ανακατεύοντας με το χέρι. Αδειάζουμε το μείγμα σ'ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ(φόρμα κέικ)και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Σημ 1: Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά για να το ξεφορμάρετε διότι η σοκολάτα μέσα παραμένει ρευστή κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει τη συνταγή τόσο κολασμένη.
Σημ 2: Αν είστε εραστής της σοκολάτας σας προτείνω μόλις κρυώσει να το περιχύσετε με σιρόπι σοκολάτας. Το σιρόπι θα το φτιάξετε λιώνοντας 200 γρ. σοκολάτας κουβερτούρας (ή υγείας) σε χαμηλή φωτιά και προσθέτοντας ,μόλις λιώσει τελείως, σιγά-σιγά ζεσταμένο φρέσκο γάλα, μέχρι να αραιώσει λίγο (με το μάτι θα δείτε πόσο αραιό πρέπει να είναι, υπολογίστε πως θα πρέπει να "στέκεται" το σιρόπι πάνω στο κέικ).Φυσικά μπορείτε να το συνοδέψετε και με παγωτό βανίλιας!!!