Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ κοτόπουλο βραστό ή ψητό χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους του 1,5 εκ
1,5 φλιτζάνι σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μέτριος φρέσκος ανανάς, ξεφλουδισμένος, χωρίς το κεντρικό πυρήνα, κομμένος σε μπουκιές
2/3 φλιτζάνι μαγιονέζα κατά προτίμηση σπιτική (10 κουταλιές)
1,5 κουταλάκια μουστάρδα ντιζόν
2 κουταλιές ξύδι από σέρι
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση
1 φλιτζάνι καβουρδισμένα και χοντροκομμένα φιστίκια μακαντάμια
φύλλα σέλερι για γαρνίρισμα
1,5 φλιτζάνι σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μέτριος φρέσκος ανανάς, ξεφλουδισμένος, χωρίς το κεντρικό πυρήνα, κομμένος σε μπουκιές
2/3 φλιτζάνι μαγιονέζα κατά προτίμηση σπιτική (10 κουταλιές)
1,5 κουταλάκια μουστάρδα ντιζόν
2 κουταλιές ξύδι από σέρι
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση
1 φλιτζάνι καβουρδισμένα και χοντροκομμένα φιστίκια μακαντάμια
φύλλα σέλερι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ σαλάτας ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το σέλερι και τον ανανά.2. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τα φιστίκια μακαντάμια και τα φύλλα σέλερι. Τα ανακατεύουμε με τα συστατικά του μεγαλύτερου μπολ. Παγώνουμε μέχρι να σερβίρουμε.
3. Γαρνίρουμε με τα φιστίκια μακαντάμια και τα φύλλα σέλερι και σερβίρουμε.