Υλικά (4 μερίδες)
150 γρ. ζυμαρικό κοχύλι μέτριο
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 μικρό κεφάλι μαρούλι χοντροκομμένο (6 φλιτζ. ελαφρά στοιβαγμένο)
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κομμάτια των 1,5-2 εκ.
2 κρεμμυδάκια πράσινα κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. ελιές καλαματιανές ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο
360 γρ. τόνος κονσέρβα από νερό (2 των 180 γρ.) στραγγισμένος και κομματιασμένος
60 γρ. τυρί φέτα κομματιασμένο (περίπου 1/2 φλιτζ.)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό, το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε με κρύο νερό, το ξαναστραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.2. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε χτυπώντας με το σύρμα ή το πιρούνι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το πιπέρι και το αλάτι.
3. Βάζουμε το ντρέσινγκ αυτό στο μπολ με το ζυμαρικό, προσθέτουμε το μαρούλι, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια και τις ελιές και ανακατεύουμε απαλά για να αναμιχθούν.
4. Σερβίρουμε κατανέμοντας τη σαλάτα σε 4 πιάτα. Βάζουμε μέσα και τον τόνο ρίχνοντας από πάνω τη φέτα.