Ρολά ψαρί με σπανάκι
Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή εύκολη και ελαφριά με ψάρι και λαχανικά ιδανική για όσους κάνουν δίαιτα αλλά και για τα παιδιά που βαριούνται να καθαρίζουν ψάρια.
Υλικά (8 μερίδες)
8 φιλέτα άσπρου ψαριού (γλώσσα, πέρκα χριστόψαρο κλπ)
60 γρ. χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
16 μεγάλα σπανάκια
60 γρ. βούτυρο
30 γρ. τυρί ροκφόρ λιωμένο
φετάκια λεμονιού
ντομάτες και φρέσκα κρεμμυδάκια για γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι
4-5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
16 μεγάλα σπανάκια
60 γρ. βούτυρο
30 γρ. τυρί ροκφόρ λιωμένο
φετάκια λεμονιού
ντομάτες και φρέσκα κρεμμυδάκια για γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι
4-5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αναμιγνύετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, πιπέρι και λίγο αλάτι και περιχύνετε τα φιλέτα του ψαριού. Βράζετε σε νερό που κοχλάζει τα σπανάκια αφού τα καθαρίσετε για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζετε καλά και τους προσθέτετε το μισό βούτυρο και το ροκφόρ και ανακατεύετε.Πάνω σε κάθε φιλέτο βάζετε μια κουταλιά της σούπας σπανάκι και το τυλίγετε σε ρολό. Το συγκρατείτε με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετείτε τα ρολά σε ταψί καλά βουτυρωμένο.
Από πάνω ρίχνετε λίγη κρέμα γάλακτος και σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά. Γαρνίρετε με φρέσκα κρεμμυδάκια ντομάτες και φέτες λεμονιού.
Συνοδεύεται με λευκό κρασί.