Υλικά (6 μερίδες)
650 γρ. σπανάκι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
σέλινο ψιλοκομμένο
160 γρ. καρυδόψυχα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
180 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
μοσχοκάρυδο και πιπέρι
500 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
1. Ζεματίζουμε από το προηγούμενο βράδυ το σπανάκι και το αφήνουμε στο σουρωτήρι όλη τη νύχτα. Την επομένη το ψιλοκόβουμε.2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και ροδίζουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σπανάκι, μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Αναμιγνύουμε και ψήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το σέλινο και σε 2-3 λεπτά το αποσύρουμε από τη φωτιά.
3. Ανακατεύουμε το σπανάκι με το τυρί και την καρυδόψυχα στο χέρι ή στο μίξερ ώσπου να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
|