Ρεβίθια σιφνέικα 6 ψήφοι

Ρεβίθια σιφνέικα
 
 

Υλικά

1/2 κιλό ρεβύθια
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλλες
2 δαφνόφυλλα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό με αλάτιγια 1 ώρα. Χύνουμε το νερό και ρίχνουμε τα ρεβύθια σε πήλινο γαστράκι ή κατσαρολάκι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την δάφνη, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε τα υλικά με νερό γύρω στα δύο δάχτυλα πιο πάνω από την επιφάνειά τους.
2. Φτιάχνουμε ένα πηχτό χυλό με λίγο αλεύρι και νερό, σκεπάζουμε το γαστράκι ή το κατσαρολάκι με το καπάκι του και το σφραγίζουμε με το χυλό.
3. Σκεπάζουμε το καπάκι με τον χυλό με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 4 ώρες στους 200 C.
3 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες