Μακαρόνι με φρέσκο κόλιανδρο, μπιζέλι και καπνιστό σολομό 4 ψήφοι

Μακαρόνι με φρέσκο κόλιανδρο, μπιζέλι και καπνιστό σολομό
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 μια πράσινη καυτερή πιπεριά ξεσποριασμένη
3 φλιτζ. φρέσκο κόλιαντρο κομμένο
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος άπαχη
2 κουταλάκια χυμός λάιμ
350 γρ. μακαρόνι, πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
300 γρ. αποψυγμένο μπιζέλι ή 650 γρ. φρέσκο ξεφλουδισμένο (ή κολοκυθάκια)
120 γρ. ή και περισσότερος φρέσκος σολομός κομμένος σε κομματάκια
1/4 φλιτζ. τσάιβς κομμένα

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτουμε το κόλιαντρο και το ψιλοκόβουμε επίσης. Προσθέτουμε την κρέμα και με διακεκομμένη λειτουργία αναμιγνύουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε το λάιμ και βάζουμε αλατοπίπερο.
2. Βράζουμε το ζυμαρικό και στα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε το μπιζέλι, αν χρησιμοποιούμε φρέσκο (το αποψυγμένο δεν χρειάζεται βράσιμο). Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του μαζί με το μπιζέλι..
3. Προσθέτουμε το σολομό και τα τσάιβς.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες