Πράσα με λιστίκες
Είναι ένα εύκολο, γευστικό, πικάντικο και ελαφρύ φαγητό. Θα το λατρεύσετε. Οι λιστίκες είναι ψάρια με πολλά αγκάθια.
Υλικά (4 μερίδες)
1 κιλό ψαριά τις λεγόμενες λιστίκες
1 κιλό πράσα
λίγο σάλτσα πολτό
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
2 ποτήρια νερό
1 κιλό πράσα
λίγο σάλτσα πολτό
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα πλένουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα πράσα κομμένα σε μικρά κομματάκια με λίγο σάλτα και το λαδάκι το ανάλογο. Ανοίγουμε το μάτι και αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά. Βάζουμε το αλατάκι και το πιπέρι, μαζί με το νερό. Αφού πάρουν μια βράση βάζουμε και τα ψάρια. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για ένα τέταρτο και σβήνουμε τη φωτιά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Όταν το σερβίρουμε μπορούμε να ρίξουμε λεμονάκι.Καλή όρεξη!