Υλικά (6 μερίδες)
1.200 γρ. χταπόδι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζάνι ΑΛΤΙΣ
600 γρ. πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
700 γρ. μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
1 φλιτζανάκι άσπρο κρασί
αλάτι και πιπέρι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζάνι ΑΛΤΙΣ
600 γρ. πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
700 γρ. μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
1 φλιτζανάκι άσπρο κρασί
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζετε το χταπόδι στην κατσαρόλα και το σκεπάζετε με νερό. Το βράζετε ώσπου να μαλακώσει. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν κρυώσει το χταπόδι, το κόβετε σε κομμάτια.2. Σοτάρετε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο με το ΑΛΤΙΣ. Ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε τα πράσα. Αφήνετε τα πράσα να βράσουν 15 λεπτά περίπου. Ρίχνετε τα ντοματάκια, τους κύβους μελιτζάνας, τους κύβους πατάτας, το χταπόδι, αλάτι και πιπέρι και τα σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε το φαγητό να βράσει 20 λεπτά περίπου.