Πολύχρωμη σαλάτα με πλιγούρι 10 ψήφοι

Πολύχρωμη σαλάτα με πλιγούρι
Το πλιγούρι μαγειρεύεται μέσα σε ζωμό κοτόπουλου, που του δίνει μια έντονη γεύση. Και το ντρέσινγκ είναι πιπεράτο και θαυμάσιο. Όλα τα χορταρικά - ντομάτες, καρότα και αγγούρια - αποτελούν ένα ωραίο μείγμα, και η όλη σαλάτα ζωντανεύει μόλις παγώσει.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1/2 φλ. πλιγούρι (σπασμένο σιτάρι)
1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
1 μικρό αγγούρι ξεσποριασμένο και κομμένο
1 ντομάτα κομμένη
1 καρότο τριμμένο σε λωρίδες
3 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές χυμός γλυκολέμονου
3/4 κουταλιά σκόνη τσίλι
1 πρέζα σκορδόσκονη

Εκτέλεση

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα τρυπητό και το ξεπλένουμε με κρύο τρεχούμενο νερό. Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου να πάρει βράση, ρίχνουμε ανακατεύοντας το πλιγούρι, το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 1 ώρα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αγγούρι, τις ντομάτες, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια στο πλιγούρι. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το χυμό γλυκολέμονου, τη σκόνη τσίλι και τη σκορδόσκονη. Χύνουμε το μίγμα πάνω στο μείγμα του πλιγουριού και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν. Σκεπάζουμε και παγώνουμε για 2 ώρες πριν το σερβίρισμα. Ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.
2 αστέρια από 10 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες