Πολύχρωμη σαλάτα από πλιγούρι 5 ψήφοι

Πολύχρωμη σαλάτα από πλιγούρι
Το πλιγούρι μαγειρεύεται μέσα σε ζωμό κοτόπουλου, που του δίνει μια έντονη γεύση. Και το ντρέσινγκ είναι πιπεράτο και θαυμάσιο. Όλα τα χορταρικά - ντομάτες, καρότα και αγγούρια - αποτελούν ένα ωραίο μίγμα, και η όλη σαλάτα ζωντανεύει μόλις παγώσει.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1/2 φλ. πλιγούρι (σπασμένο σιτάρι)
1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
1 μεσαίο αγγούρι ξεσποριασμένο και κομμένο
1,5 ντομάτα κομμένη
4 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές χυμός γλυκολέμονου
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομένη
1/4 κουταλιά κάρυ
1 καρότο τριμμένο σε λωρίδες
1/2 κουταλιά σκόνη τσίλι
1 πρέζα σκορδόσκονη

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα τρυπητό και το ξεπλένουμε με κρύο τρεχούμενο νερό. Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου να πάρει βράση, ρίχνουμε ανακατεύοντας το πληγούρι, το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 1 ώρα.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αγγούρι, τις ντομάτες, τα καρότα, την πιπεριά, το κάρυ και τα κρεμμυδάκια στο πλιγούρι.
4. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το χυμό γλυκολέμονου, τη σκόνη τσίλι και τη σκορδόσκονη. Χύνουμε το μείγμα πάνω στο μίγμα του πλιγουριού και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν. Σκεπάζουμε και παγώνουμε για 2 ώρες πριν το σερβίρισμα. Ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.
1 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες