Πικάντικο μοσχάρι σησαμιού με τρεις πιπεριές 2 ψήφοι

Πικάντικο μοσχάρι σησαμιού με τρεις πιπεριές
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)


Szechuan sauce
Καλής ποιότητας "λεπτό" μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες, από 350 ως 500 γρ.
Τρεις πιπεριές, κατά προτίμηση από μια πράσινη,κίτρινη και κόκκινη
Σόγια σως.
Σησαμέλαιο (μπόλικο)
Ρύζι
Ρυζόξυδο ή άλλο γλυκό ξύδι ασιατικού τύπου.
Καβουρδισμένοι σπόροι σησαμιού και σως από μαύρα
φασόλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ρύζι (βάζουμε
1.5 φλυτζάνι νερό για κάθε φλυτζάνι ρύζι σε σκεπασμένη κατσαρόλα, θερμαίνουμε μέχρι να βράσει δυνατά και αμέσως μετά μειώνουμε στην πιο χαμηλή θερμοκρασία για 15-20 λεπτά).
2. Κόβουμε τις λεπτές φέτες του μοσχαριού σε λωρίδες μεγέθους μπουκιάς.
3. Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Σε ένα μπολ βάζουμε μια-δυο κουταλιές Szechuan sauce, με μια ιδέα σόγια σως και σως από μαύρα φασόλια (Προσοχή: Η Szechuan sauce είναι μάλλον καυτερή). Ρίχνουμε περίπου 1/2 ΚΤ ξύδι.
4. Παίρνουμε το κρέας και το αναμιγνύουμε με τα υλικά του μπολ, ώσπου να καλυφθεί τελείως. Ρίχνουμε μια χούφτα σησάμι.
5. Μαγείρεμα: Σε ένα wok ή τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετές κουταλιές σησαμέλαιο ώσπου να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας. Μαγειρεύουμε ώσπου το κρέας να ειναι περίπου έτοιμο (1-2 λεπτά). Προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για λίγο (το πολύ 1-2 λεπτά ακόμη), σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο ακόμη, ανάλογα με το πόσο τραγανές θέλουμε τις πιπεριές μας.
6. Σερβίρετε το μοσχάρι πάνω σε καυτό ρύζι.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες