Περγαμόντο γλυκό του κουταλιού
Χρειαζόμαστε μόνο τα φλούδια, το εσωτερικό το πετάμε. Μόνο το ξύσμα μπορούμε αν θέλουμε να κρατήσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε αλλού. Το δένουμε με λίγη ζάχαρη και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για λίγο καιρό.
Υλικά (2 βάζα)
12-15 περγαμόντο (ανάλογα με το μέγεθός τους)
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 βανίλια
χυμό από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλλας( προαιρετικά)
αστεροειδή γλυκάνισο (προαιρετικά)
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 βανίλια
χυμό από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλλας( προαιρετικά)
αστεροειδή γλυκάνισο (προαιρετικά)