Υλικά
1 κιλό από τα φρούτα που θέλουμε
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 βανίλιες
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 βανίλιες
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
1. Ξεσποριάζουμε τα φρούτα (από τα εσπεριδοειδή κρατάτε μόνο τη φλούδα).2. Βάζουμε τη ζάχαρη να βράσει με το νερό μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τα φρούτα και αφήνουμενα βράσει μέχρι να ξαναδέσει το γλυκό. -Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις ακόμη και το βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα ανάποδα για 24 ώρες