Υλικά (4-6 μερίδες)
500 γρ. ζυμαρικό πενέτες
2 ματσάκια ρόκα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε μικρές φέτες
σάλτσα πομαρόλα
τυρί παρμεζάνα τριμμένο
λάδι, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε το σκόρδο σε καυτό λάδι, προσθέτουμε την πομαρόλα και μαγειρεύουμε τουλάχιστο για 5 λεπτά.2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με αλάτι και ρίχνουμε για 5 λεπτά τουλάχιστο την πλυμένη ρόκα.Βγάζουμε τη ρόκα από το νερό και την βάζουμε μέσα στην πομαρόλα. Αφήνουμε να αναμιχθούν τα μυρωδικά τουλάχιστο για 5 λεπτά.
3. Βράζουμε το ζυμαρικό στο νερό που χρησιμοποιήσαμε προηγουμένως, το στραγγίζουμε και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε